«

»

十月
24

iPad mini比較其他7吋平板!

剛出世的iPad mini有好評嗎? 大多數人話佢輕左薄左, 那麼同其他Tablet7″平板點比較先? 一齊看看分析吧!

先講iPad mini的強項: 輕! 原本真係最輕 – 10.88oz (308g), 價格方面當然唔平啦 (用16G比較), 一向蘋果打高檔才有一班粉絲! 不過佢係唯一可以LTE (以新機嚟講)都或可加分.

不過大家都知道, iPad mini用的A5處理器是2011年頭的速度 (iPad2用), 人地已經係四核心了, 加上無左Retina screen, IPS 1024 x 768高手嘅意見話因為屏幕細左少少, 同埋蘋果color tune另佢Sharp左!

雖然在發佈上, iPad mini都係睇住Nexus7嚟打, 再加上以上機款並沒有Samsung機, 其實我哋在想Galaxy 7.7與iPad mini可以來一場比賽~! 相信死敵Samsung會再有新機與之鬥法~!

Mygag.hk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...