«

»

十月
22

iPad mini定價美金$329起?(約$2600港紙?)

明天大家期待的iPad mini, 會是這大版iPod Touch嗎? 似乎重量輕了, Slim body係好事, 那…價格呢?

Wifi 16G~HKD$2600左右, 如果係Wifi版, 那就是市場上最貴的7″平板了, Nexus7同Galaxy tab 7都係HKD$2000左右. 不過蘋果一向價格都係企喺第一"貴"~! 今次出七吋無非要在市場上繼續稱霸, 唔比Amazon, Samsung最重要係Google(Android)再打入客戶的選擇名單~!

3G/4G版應該估計是$3600 (多Wifi版 + HKD$1000)

明天因美國時間發佈, 所以香港要星期三早上才見到iPad mini真面目了!

明天放假, 我哋星期三再見!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...