«

»

九月
28

買Apps點計都平過月費

iPhone5推出後,轉用智能手機用戶又增加不少。

Apps Store推出了很多年,不過部份人唔太熱衷去購買Apps使用,其實很多Apps都只是8蚊10蚊,真係唔貴又方便。覺得好用及有需要用,就比錢買吧。以下舉個例子,你看看買Apps幫你慳錢。

自從iOS6升級後,就失去了Google Maps,而且更沒有了Street view觀看街道。最近電訊公司Smartone推出了月費服務Street View To Go,經過Web Apps形式,使你可以用到Google Maps及Street Viewer. 而需要付月費港幣$15。而且只能是SmarTone用戶才能使用。

其實在App Store上有不同的地圖Apps亦能提供同樣功能,有的更是免費。例如由mymapplus.com推出的StreetViewer,提供了收費及免費Lite版本。同樣能夠使用Google Maps及Street View。付費版本只是港幣$8

幫大家計計數,以一般用戶以正價$15月費使用,當24個月計算,你需要付出$360

($15 x 24月 = $360)

如果以上台出機$418月費計算,送你免費使用Street View To Go服務。計算後其實每個月是需要付出$4.17

(以$418與$398上台及16GB機價計算)

即是話,上台兩個月就夠買一個比一次錢$8就任用的Stree Viewer Apps。如果你是以$15月費使用服務,24個月你就多付出了$352,或上台就多付了$100.1了。

自已計下$352或$100能買到多少個Apps? 所以話,少數怕長計,係時候放膽去買Apps用吧。

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...