«

»

九月
28

[Mygag小品.三]用左iPhone5幾日…

好耐無出"小品", 自上次4S, 因無乜特別嘅科技利器可以比評, 而最近果迷, 果農, 銀河3兄弟出晒場, 而我…, “果迷 (半完全體)", 早已賣出了一台iPhone五 (忍無可忍!!!, 成三千蚊架~~! )唔係點買另一台比自己用?!

- 初期用左iPhone5前兩日…

天呀~ 真的是好輕~~~ (112克) 誇張了? 是的, 不過比iP4, 4S真的有明顯分別.

而第一感覺是外型Design的確係SEXY~ 前面無乜特別(先唔講Retina screen), 但後面那鋁合金面不就是果迷一向喜歡的Macbook Feel嗎? 再加上整體機身也薄了 -!!! 修長的BODY另你一手拿起十分之方便.

4″ 螢光幕, 好多人話用左好耐大屏啦! 無乜特別…當然, 前兩天用iPhone5時未發覺有分別, 用落就知道, 好處雖然不是大, 但起碼睇多兩行email, website上網大dd, 不是重大改善. 反而想講講Retina Screen, 今次有報告說顏色以及飽和度都增補了40%, 而我用落真的發現跟4S/4不同, 顏色鮮艷不少, 加上四吋看上來感覺會多d嘢睇 (建議信自己隻眼!你們自己看看吧!), 無乜味精!

速度 – 相信過畫面唔侄係基本吧, 你會滿足嗎? 當然未啦~! LTE神級之快, 本人用數記, 開左個OFTA嘗試上下載 – 平均都有 30+MB下 / 10MB+上!!! 除左這數字外, 上網感覺有如枱頭電腦之快, 那就滿意了…

後記: 不滿意的是有的…(1) Apps不是好多Support四吋"幕 (2) 電力不見得多左 (3) 地圖是rubbish

除此之外, iPhone5還是2012-13力推之神獸! 看看Samsung的S3, Note2點還擊吧!

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...