«

»

十二月
12

HP TouchPad無限復活而WebOS繼續發展

金翅回來鳥!!! 隨之WebOS的復活大計, HP TouchPad再次另大家多了一個選擇!

因為HP CEO阿Meg的決定, 繼續 WebOS 的研發, 我哋簡單地說, 想成為第二個Android系統.

這樣每個電腦品牌(硬體製造商)都可以想想怎樣開發新平板了, 理由是, Android在專利官師上可能開發費用會越來越貴, WebOS有可能是三國時期的新力軍 (iOS, Android, Win8)!

之前US99買唔到16Gb Touchpad的朋友, 會否想貴少少買番部水貨呢? 依家16/32Gb大概HKD$1800~2300左右, 比起Android2.3/3.0入門平板差唔多, 大家可以想想買唔買當作長綫投資了^^

參考Engadget

CEO@Mygag.hk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...