«

»

十月
10

香港蘋果店一邊哀悼一邊排隊買iPhone4

前幾日, 大家看到新聞吧, 世界每個地方的蘋果店都有哀悼Steve Jobs的場面, 香港唔例外.

在IFC的蘋果店前, 只見大量Memo Pad留言比教主, 好似"香港愛Steve"等字句, 鮮花, 還看到iPad2一盒!! 唔知道入面有無機㗎呢? (得罪晒)

除左哀悼以及傷心之外, 我哋見到一條長龍, 究竟排隊做乜呢?!

經過我哋Mygag記者跟隨住條隊, 終於知道了, 原來是排iPhone4~!!!! 甚麼? 大家不是等候iPhone4s 嗎? 雖然香港未有, 但亦是兩個月內嘅事, 睇嚟大家真的好想買D嘢去哀悼教主, 又或者是因為iPhone4減了價, 之前想左好耐嘅, 又話苦候iPhone5嘅, 依家唔再等啦, 買左先啦咁.

都是對的, 12號有iOS5更新, 起碼有得玩先啦~~

ceo@mygag.hk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...