類別歸檔: 香港Apps

三月
04

簡單設定,免錯手In App Purchase

IAP

久唔久睇新聞都見有報導話Apple 出蠱惑,在免費Apps收錢。其實這只是用家無睇清楚個Pop-up訊息,係唔係都按"OK""Yes""Buy",當然,如借部機比小朋友玩,佢地就更加唔理,只知按左可以玩得更多。 為避免收到一張天價帳單,除左可在Apps Store帳號移除信用卡資料外,還可以在電話中作簡單設定就可以了。

七月
06

香港iTunes Store翻譯問題

hkitunestore

香港的iTunes Store的本地內容(音樂和電影)有一個星期,你嘗試過使用您的帳戶香港的iTunes?你有發現了一些歌曲的標題,或電影的名字的中文翻譯的問題呢? HK iTunes商店中文翻譯的問題甚至外國新聞也說有?

五月
15

[iOS apps]Now隨身睇–三個免費頻道

now

《now 隨身睇》iPhone/iPad App近日剛於App Store上架 「唔駛錢」即可隨時隨地任睇最熱最新節目、劇集及精采頻道,去到邊now TV跟住你! iPhone / iPad 用戶免費下載:http://nowplayer.now.com/ios *Android版本快將推出 官方網站:http://nowplayer.now.com

二月
09

[iOS]MyGag推介Apps – 今年你的生肖運程是…

dragon_1

踏人龍年,每個人也希望今行過好運,發個大財,識個好的男/女朋友, 因此走到黃大仙、車公廟求支好籤,望來年順風順水,家和萬事興。

一月
13

[iOS]MyGag推介Apps – Now24小時新聞直播

now_1

今天想看即時新聞,已不再需要計準時間,坐定定打開電視機觀看。現在我們只需打開手機,按一下APP,即時新聞立刻為你送上,更有24小時直播,還有新聞提示。那到底那一個手機APP有這麼多功能呢? 今天為大家介紹”now新聞直播”

十一月
09

[iOS]Apple Store App2.0更新可幫助預約排隊

applestoreapp2

先唔好以為這個Apps可以幫你哋排隊買iPhone4S, 不過今次更新的確是香港首個可以用Apps來預約排隊的購買模式.

十一月
07

[iOS]MyTV終於免費鳥

之前限制7日會員的myTV終於都免費兼唔駛再等什麼了! 2.0的myTV現已有得下載! 快上AppStore吧!但記緊要有TVB會員account先得喎! 本編已嘗試了,非常順暢!

八月
30

[香港Apps]GoHome.com.hk助你緊貼樓市

gohome

你可以: > *一次過搜尋香港及海外的房地產 > *透過全球定位系統(GPS)及互動地圖輕鬆地搜尋鄰近的理想家居 > *計算樓盤按揭利率、面積及過往成交紀錄 > *直接聯絡指定樓盤的房地產經紀或業主 > 另外,如您立即下載及登記GoHome.com.hk的iPhone應用程式,會有機會獲取原裝Angry Birds iPhone 4保護套一個。

舊文章 «